OVER MIJ

Mijn naam is Karin van ’t Klooster en ik maak ceremonies op maat. Met een persoonlijke en unieke ceremonie help ik om een levensbepalende gebeurtenis te markeren, te vieren of een begin te maken met verweven in het leven. Dit doe ik op een eigentijdse manier.

Jouw emotie is altijd het uitgangspunt.

Ik krijg vaak van families terug dat ik betrokken en rustig ben.

Zoals in deze mail die ik kreeg na het verzorgen van het afscheid van een moeder:

“IK WIL JE NOGMAALS BEDANKEN VOOR DE MOOIE WOORDEN.
JE HEB DE UITVAART KLEUR EN WARMTE GEGEVEN,
ZODAT WE DEZE TRIESTE DAG ALS EEN MOOIE DAG ZULLEN HERINNEREN”.

WIE IS KARIN

Mijn naam is Karin van ’t Klooster, getrouwd en moeder van twee volwassen dochters. Sinds de geboorte van onze kinderen ben ik actief in het vrijwilligerswerk: onder meer op school, als collectant en als gastvrouw bij Hospice Dignitas en bij Pisa, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast mocht ik als vrijwilliger voorgaan in vele uitvaarten. Ook gaf ik een aantal jaren levensbeschouwing op een middelbare school, was ik raadslid binnen de gemeente waar ik woon en ben ik bestuurslid bij enkele verenigingen. Met al deze ervaring besloot ik in 2016 de opleiding tot ritueelbegeleider te volgen. Nadat ik deze opleiding had afgerond, begon ik in 2018 mijn eigen bedrijf. Mijn basis is werken vanuit trouw, oprechtheid, liefdevol begrip en aandacht.

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) en gecertificeerd Dementievriendelijke Ritueelbegeleider.

Ook heb ik mijn certificaat tot zelfstandig trouwambtenaar.

Uiteraard werk ik conform de eisen van de AVG.

WERKWIJZE

Tijdens onze eerste kennismaking brengen we in kaart wat jouw wensen zijn. We doen dit in alle rust. Bij het voorbereiden van bijvoorbeeld een huwelijk is er vaak meer tijd dan bij een overlijden. Mijn werkwijze is altijd dezelfde. Ik neem alle tijd om tot een mooi geheel te komen.

Wil je alleen het schrijven van de levensloop, of een complete op maat gemaakte ceremonie?  We ontdekken samen welke dienstverlening het beste bij jou past.

Na dit gesprek ga ik aan het werk en maak een opzet. Als deze klaar is kom ik bij je terug en neem we deze samen door. Zo komen we steeds dichter bij de daadwerkelijke ceremonie. We stemmen alles met elkaar af zodat je precies weten waar je aan toe bent.

Na afloop van de ceremonie krijgen  ontvang je een herinneringsboek, waarin alle teksten zijn opgenomen.

De korenaar is mijn persoonlijk symbool. Van oudsher wordt de korenaar gezien als symbool voor groei. Het is tevens een teken van hoop op leven na de dood. De verstrengeling van de blauwe lijnen staat voor de verbinding tussen mij en mijn medemens. De kleur blauw staat voor trouw.